Cement i vezivo

crh cement dzakCement je hidraulično vezivo, tj. fino mleveni neorganski materijal koji, kada je pomešan sa vodom, stvara pastu koja se vezuje i očvršćava reakcijom i procesom hidratacije i koji posle očvršćavanja zadržava svoju čvrstoću i stabilnost čak i pod vodom.

Cementi se dele na obične cemente, koji su najtraženiji i najviše primenjeni cementi na gradilištima, i na specijalne cemente koji su namenjeni posebnim potrebama i radovima (npr. sulfatno-otporni cementi, ekspanzivni cementi, brzostvrdnjavajući cement…)

CRH cement za individualnu gradnju pogodan je za spravljanje različitih marki betona, od MB 10 do MB 30, tako da može da se primenjuje za:

  • izgradnju individualnih stambenih objekata kao i izgradnju poslovnih objekata manjih gabarita i spratnosti
  • proizvodnju betonskih prefabrikata (betonskih ploča za uređenje dvorišta i trgova, betonskih blokova, kao i raznih drugih proizvoda od betona)
  • staze, platoe, betonske ograde
  • podzemne radove i podloge
  • izradu cementnih i produžnih maltera

Vezivo je proizvod na bazi cementa koji služi za unutrašnje i spoljašnje malterisanje objekata ili za zidanje. CRH vezivo NoviMal pogodno je za unutrašnje i spoljašnje mašinsko i ručno malterisanje, kao i za zidanje. Različitim recepturama se dobijaju specijalno prilagođeni malteri koji se razlikuju sastavom, a samim tim i u čvrstoćama kao i u sadržaju uvučenog vazduha.
Pridržavajući se recepture za malterisanje sa CRH NoviMalom, priprema se takav malter čija su svojstva u svežem i očvrslom stanju prilagođena spoljašnjem i unutrašnjem malterisanju a krajnji efekat je omalterisani zid bez pukotina, koji ne vlaži, i koji „diše“.
Pridržavajući se recepture za zidanje sa CRH NoviMalom priprema se takav malter čija su svojstva u svežem i očvrslom stanju prilagođena za zidanje a krajnji efekat je dobra čvrstoća zida.

Na našem stovarištu možete da pronađete:

Comments are closed.